Често или затруднено уриниране, болка, парене

Това може да са първите симптоми на рак на простатата
Спонсорирано съдържание | Обновена: 22 окт 2012 11:32 | 22 окт 2012 10:15,
Често или затруднено уриниране, болка, парене
Снимка: Хил клиник

През 2012 г. в България се очаква повече от 2000 души да бъдат диагностицирани с рак на простатата по данни на националната статистика.

Това е едно от най-често срещаните злокачествени заболявания, но е 100% лечим, ако се открие навреме. Затова лекарите препоръчват годишен профилактичен преглед на всеки мъж, навършил 50 години.

В София подобни прегледи се извършват в много здравни заведения, но в Хил клиник (кв. Бояна, бул. Александър Пушкин 71) обичайното ректално туширане е допълнено от  внимателно снета анамнеза, високотехнологично ехографско изследване и лабораторно изследване на PSA  – кръвен тест за туморен маркер.

Европейската урологична асоциация препоръчва това комплексно диагностициране, за да се постави точна диагноза и да се открият доброкачествени и злокачествени заболявания на време, когато са лечими.

Хил клиник стана известна като мястото, където предлагат най-модерния и щадящ метод за лечение на рак на простатата и у нас - лапароскопска операция.

Другото голямо преимущество е, че болничното заведение осигурява на пациентите си и невероятната възможност да ги консултира прочутия в цяла Европа немски професор Йенс-Уве Щолценбург. Той е завеждащ отделение Урология в университетската болница в Лайпциг (Германия), с 10-годишна лапароскопска практика и над 3000 операции.

Освен при рак на простатата лапароскопската хирургия намира приложение и при бъбречни тумори, рак на пикочния мехур и уретер, кисти.

С какво лапароскопската хирургия изпреварва технологично класическата:

- вместо широк разрез на коремната стена (от 7 до 30 см дължина) се извършват 3-5 микроскопични разреза от 0,5 до 1 см

- методът е наречен „безкръвен”, защото по време на операцията се губи много по-малко кръв, което означава и по-малко болка

- вместо инструменти, предназначени за отворен достъп, се използват специални дълги и тънки тръбички, които достигат до органа, захващат го и го изваждат през микроразрезите

- операцията протича с перфектна визуализация и възможност за многократно увеличаване на мястото, където се работи, което е особено важно при отстраняване на тумор

- болничният престой е съкратен до 1-3 дни, усложненията са сведени до минимум

- пациентът се възстановява бързо и лесно се завръща към обичайния си начин на живот

„Мъжете трябва да знаят, че ежегодната профилактика на простатата може да спаси живота им. Една част от пациентите ни, които идват на профилактичен преглед, се оказват с карцином” разказва д-р Юлиан Коцев, уролог в Хил клиник.

„Хората са информирани, че при нас, благодарение на Зеления лазер, могат да получат лечение на световно ниво. Затова и предпочитат при затруднено уриниране, болки, слаба струя, многобройни позиви да дойдат на консултация в Хил клиник.

Нашият скринингов стандарт включва освен подробно сваляне на анамнеза, ректално туширане, ехографско изследване и PSA туморен маркер“, продължава той.

„Това ни дава възможност за прецизна първоначална диагностика, която е в основата на успешното лечение както при рак, така и при доброкачествено увеличената простата“, добавя още д-р Юлиан Коцев.

Препоръки за Зеления лазер на Хил клиник българите в зряла възраст разменят от уста на уста. Мъжете с диабет или сърдечно-съдови заболявания не могат да намерят друга алтернатива да се освободят от увеличената си простата, защото за тях е рисково да се подложат на пълна упойка.

При Зеления лазер без разрези, без кръв, без пълна упойка и без опасности от усложнения простатата буквално се „изпарява”. Технологията запазва сексуалната функция и не води до изпускане на урина след това.

Мъжете с многократно увеличена простата, които трябва да избират начин на лечение, обсъждат по между си всички опасности. В техния случай традиционно се прилага отворена операция.

Голяма част от мъжете обаче предпочитат да не поемат рисковете на операцията със скалпел, които са да загубят завинаги сексуалната си сила и да получат инконтиненция (неволно изпускане на урина). Те се доверят на опитните уролози на Хил клиник, където близо 600 пациента вече са се освободили от увеличената си простата, благодарение на безкръвния Зелен лазер.

При особено големи простати в Хил клиник оперира световноизвестният уролог проф. д-р Фернандо Санча. Неговият опит и виртуозна хирургическа ръка се справят с помощта на Зеления лазер дори при увеличени простати над 200 гр.!

Оперираните в Хил клиник мъже разказват, че са изключително доволни и се възстановяват бързо. Самата манипулация отнема по-малко от час, а след нея пациентът остава в клиниката не повече от 24 часа. Методът кардинално отстранява жлезата, с което се постига пълно излекуване.

Час за профилактичен урологичен преглед в Хил клиник можете да запишете на тел. 02/439 31 31.


Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации