zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

6 причини за проблеми с простатата



6 причини за проблеми с простатата

Сексуалните проблеми не са сред основните причини за проблемите с простатата.

здраве.bg

Само при един от десет мъже, оплакващи се от сексуални проблеми, проблемите с простатата са свързани със секса. В основата на това заболяване като правило стои една или друга инфекция. Към тези два постулата могат да се добавят и 6 фактора, които ще гарантират появата на простатит дори и у най-здравия мъж:

1. Синдромът на Зорба
Дори да не сте привърженик на любовта за пари, честата смята на сексуалните партньорки ще способства за вашето заразяване с инфекциозен агент, което се предава по полов път. И ако венерическата болест може да се забележи и излекува, то другите инфекции могат да се заселят в простата и да се проявят след много месеци.

2. Да се избягват жените
Ако независимо по какви причини – физиологични или психически избягвате всякакви контакти с женския пол, това не може да се нарече нормално. Освен всичко помислете и за вашата простата, която може сериозно да пострада от това продължително въздържание. Застояването на секрет в простатата може да провокира пристъп на простатит.

3. Заседяването
Постоянното седене на работното място, пред телевизора у дома, пред компютъра, зад волана и т.н. предизвиква застой в кръвта в малкия таз и създава идеални условия за развитието на простатит. Простатата се нуждае от специално упражнение. Мускулът с форма на осморка, който захваща задния отвор и пениса, трябва да бъде обект на “тренировка”. На всеки час по 10 минути този мускул трябва ритмично да се свива, но много бавно. На 1-2-3-4-5 напрягаме, а на 6-7-8-9-10 отпускаме. Това може да се прави при всяко положение на тялото.

4. Честото възбуждане
Задържайте половите си инстинкти. Възбудата, която не завършва с еякулация, не е полезна за простатата. Също така не си струва да разтягате предварителните любовни ласки и да прекъсвате процеса на еякулация.

5. Да не се обръща внимание на запека
Той повишава вътрешно коремното напрежение и провокира застойни явления в простатата.

6. Закаляването без мярка
Не всеки...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
съвети от лекаря    55+    превенция    заболявания    
 
more news
rss
 
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.